РАДИО ХОЛИДЕЈ

ХОЛИДЕЈ Е КОМЕРЦИЈАЛНА РАДИОСТАНИЦА ОД ПРИЛЕП. ЕМИТУВА МУЗИКА, ИНФО-СЕРВИСИ И ПРОГРАМИ ШТО ПОДРЖУВААТ ЛОКАЛНИ АКТИВНОСТИ И ИНИЦИЈАТИВИ.

понеделник, јули 04, 2005

ПУКОТНИЦИ, КРВ, СОЛЗИ, ИЗВИЦИ ЗА ПОМОШ..ГО ОДБЕЛЕЖАА ПИВО ФЕСТОТ..ФЕСТИВАЛОТ КОЈ ГОДИНАВА НАПОЛНИ ТРИ ГОДИНИ И ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ПРАЗНИК ЗА ГРАДОТ, ЗАВРШИ ТРАГИЧНО....ЧЕТИРИГОДИШНАТА ЕЛЕНА ТАЛЕСКА И ПОРАНЕШНИОТ ПРИПАДНИК НА ЕДИНИЦАТА ЛАВОВИ,НИКОЛА МОЈСОСКИ – КОЉО ИМ ПОДЛЕГНАА НА ПОВРЕДИТЕ ОД ИСТРЕЛИ ОД ОГНЕНО ОРУЖЈЕ ПО ИНИЦДЕНТОТ ВО САБОТАТА ВЕЧЕРТА ЗА ВРЕМЕ НА ОДРЖУВАЊЕТО НА ФЕСТИВАЛОТ ПИВО ФЕСТ..ВРЗ НИВ ПУКАЛ ДИМЕ ХРИСТОСКИ – ЖАБАТА..НАСТАНОТ СЕ СЛУЧИЛ ОКОЛУ ШТАНДОТ НА РЕСТОРАНОТ ЛАДНО МЕАНЧЕ..НИКОЛА МОЈСОСКИ КОЉО ИЗНУДУВАЛ ПАРИ ОД ДИМЕ ХРИСТОСКИ..ВО ИСТИОТ МОМЕНТ ХРИСТОСКИ ИЗВАДИЛ ПИШТОЛ И ПУКАЛ КОН МОЈСОСКИ..ЕДЕН ОД КУРШУМИТЕ ЗАВРШИЛ ВО ТЕЛОТТО НА ЕЛЕНА КОЈА СЛУЧАЈНО СЕ НАШЛА МЕЃУ ДВАЈЦАТА...ЕЛЕНА ЌЕ БИДЕ ПОГРЕБАНА УТРЕ..