РАДИО ХОЛИДЕЈ

ХОЛИДЕЈ Е КОМЕРЦИЈАЛНА РАДИОСТАНИЦА ОД ПРИЛЕП. ЕМИТУВА МУЗИКА, ИНФО-СЕРВИСИ И ПРОГРАМИ ШТО ПОДРЖУВААТ ЛОКАЛНИ АКТИВНОСТИ И ИНИЦИЈАТИВИ.

понеделник, јули 04, 2005

ЦЕЛИОТ НАСТАН Н Е ПОТРЕСЕ И НИЕ СМЕ ЖИТЕЛИ НА ОВОЈ ГРАД, ИЗРАЗУВАМЕ СОЧУВСТВО КОН БЛИСКИТЕ Н АНАСТРАДАНИТЕ, ВЕЛАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПИВО ФЕСТ. ТИЕ ДЕНЕСКА ПИСМЕНО СЕ ОБРАТИЈА ОД СИТЕ МЕДИУМИ..ВЕЛАТ: ПРЕД ПОЧНУВАЊЕТО НА ФЕСТИВАЛОТ ГИ ПРЕЗЕДОВМЕ СИТЕ ЗАКОНСКИ ПОТРЕБНИ МЕРКА ОД БЕЗБЕНОСЕН КАРАКТЕР..ВО ОФИЦИЈАЛНАТА ИЗЈАВА ИСТАКНУВААТ ДЕКА ГИ ИЗВЕСТИЛЕ МВР, БРЗАТА ПОМОШ, ПРОТИВПОЖАРНАТА СЛУЖБА МЕДИЦИНКИОТ ЦЕНТАР..ОТКАКО СЕ КОНСУЛТИРАЛЕ СО НАДЛЕЖНИТЕ СЛУЖБИ ЗА ПРЕВЕНТИВА ВО МВР, НАПРАВИЛЕ ДОГОВОР СО АГЕНЦИЈАТА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ИМОТИ И ЛИЦА АЛФА СЕКЈУРИТИ.
ТОА ШТО БЕШЕ НАША ОБВРСКА ГО ИСПОЛНИВМЕ..НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ФЕСТИВАЛОТ ТРЕБАШЕ ДА ИМ ОБЕЗБЕДИМЕ СТРУЈА, ВОДА, И КУЛТУРНО ЗАБАВНА ПРОГРАМА, ВЕЛАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ .