РАДИО ХОЛИДЕЈ

ХОЛИДЕЈ Е КОМЕРЦИЈАЛНА РАДИОСТАНИЦА ОД ПРИЛЕП. ЕМИТУВА МУЗИКА, ИНФО-СЕРВИСИ И ПРОГРАМИ ШТО ПОДРЖУВААТ ЛОКАЛНИ АКТИВНОСТИ И ИНИЦИЈАТИВИ.

понеделник, јули 04, 2005

ИМ БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ ШТО САКААТ ДА ПОМОГНАТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА НА РОМИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ЗДРАВСТОВОТ И ПОТТИКНУВАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НО НЕ ТРЕБА ДА ДОЗВОЛИМЕ МАНИПУЛАЦИИ ВО ИМЕ НА РОМСКАТА ДЕКАДА , ВЕЛИ ТАХИР СЕЛИМОСКИ, КООРДИНАТОР НА ПРОЕКТОТ РОМСКАТА ДЕКАДА КЛУЧ ЗА ИДНИНАТА..


ДЕВЕДЕСЕТ И ПЕТ ОТСТО ОД РОМИТЕ ШТО ЖИВЕАТ ВО ПРИЛЕП СЕ НЕПИСМЕНИ..ВЕЛИ СЕЛИМОСКИ..СПОРЕД НЕГО ИМА САМО 150 ТИНА СРЕДНИСТИ КОИ ЧЕКААТ РАБОТА..ВО ГРАДОТ ИМА САМО ЕДЕН РОМ СО ФАКУЛТЕТ И ТОЈ РАБОТИ ВО ЦЕНТАРОТ ЗА СОЦИЈАЛНИ ГРИЖИ..


НА АВАЛА 16 РАБОТИ ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ВО КОЈА ДОСЕГА СЕ ЈАВИЛЕ 30 НА РОМИ ШТО СЕ ЖАЛАТ ДЕКА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЕНИ ..ВО БИРОТО ЗА ВРАБОТУВАЊЕ СЕ ВОДАТ КАКО ВРАБОТЕНИ ВО ФИРМИ ЧИИ ГАЗДИ НЕ НИ ГИ ЗНААТ НИВНИТЕ ИМИЊА..НА ТОЈ НАЧИН ГО ГУБАТ ПРАВОТО НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ..ВЕЛИ САЛИМОСКИ..ТОЈ ДЕНЕСКА ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ПРВАТА ТРИБИНИ НА ТЕМА РОМИТЕ И ЗНАЧЕЊЕТО НА РОМСКАТА ДЕКАДА..НЕГОВИ ПАРТНЕРИ СЕ ЦЕНТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ, РАБОТНИЧКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПЕРЕ ТОШЕВ И ДЕТСКАТА МЛАДИНСКА ИНИЦИЈАТИВА ВИДЕЛИНА..
ЦЕЛТА НА ДЕНЕШНАТА ЈАВНА ПРОМОЦИЈА Е ДА СЕ МОТИВИРААТ РОМИТЕ ОД НАСЕЛБАТА ТРИЗЛА ПРЕКУ НОВИТЕ МОЖНОСТИ ДА ЈА НАМАЛАТ СИРОМАШТИЈАТА И ДА ГО ПОДОБРАТ КВАЛИТЕТОТ НА СВОЈОТ ЖИВОТ ВЕЛИ МУХАРЕМ ЈАШАРОСКИ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ..


ВО ЗЕМЈАВА КООРДИНАТОР НА РОМСКАТА ДЕКАДА Е МИНИСТЕРСТВОТОЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА А ДРЖАВАТА УСВОИ НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ НА РОМИТЕ И ДОНЕСЕ АКЦИСКИ ПЛАНОВИ..ПРОЕКТОТГО ПОДРЖУВААТ ФОНДАЦИЈАТА ИНСТИТУТ ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СВЕТСКАТА БАНКА..

1 Comments:

Anonymous Анонимен said...

[color=#da7]
Как дела? И кстати.. есть cупер мысль по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru]видео для взрослых [/url]
aнекдот для разнообразия :)

Невдивитлеьнно, чот древние приносили в жертву девственни.ц
Они были не дураки, чтобы жертвовать теим, которые даюжт!

Я 6 часов блуждалба по сети, пока не вышела на ваеш форум! Думаю, я здесь останусь надолго!
прошу прощенеия за опеатки.... чень мааленькяа клавиатура у PDA!

[/color]

среда, 10 февруари, 2010  

Објави коментар

<< Home