РАДИО ХОЛИДЕЈ

ХОЛИДЕЈ Е КОМЕРЦИЈАЛНА РАДИОСТАНИЦА ОД ПРИЛЕП. ЕМИТУВА МУЗИКА, ИНФО-СЕРВИСИ И ПРОГРАМИ ШТО ПОДРЖУВААТ ЛОКАЛНИ АКТИВНОСТИ И ИНИЦИЈАТИВИ.

четврток, јули 07, 2005

ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ РОМСКА ДЕКАДА КЛУЧ ЗА ИДНИНАТА КОЈ ГО ИМПЛЕМЕНТИРА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ГРАЃАНИ РОМАНИ ШУКАРИПА, СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ДЕБАТА НА ТЕМА: ШТО ПРЕТСТАВУВА РОМСКАТА ДЕКАДА И ШТО ДОБИВААТ РОМИТЕ ОД НЕА..КООРДИНАТОРТ НА ПРОЕКТОТ ТАХИР САЛИМОСКИ ВЕЛИ ДЕКА ДЕКАДАТА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА НИТУ ОД НЕВЛАДИНИОТ НИТУ ОД ВЛАДИНИОТ СЕКТОР. ПОТРЕБНО Е ЗАЕДНИЧКО ЗАЛАГАЊЕ ДА СЕ СПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНИОТ АКЦИСКИ ПЛАН И ДА СЕ ПОМОГНЕ ВО ПРИОРИТЕТНИТЕ ОБЛАСТИ КАКО ШТО СЕ ОБРАЗОВНИЕТО, ВРАБОТУВАЊЕТО НА РОМИТЕ, ЗДРАВСТВОТО И ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО СИГУРЕН И ТОПОЛ ДОМ НА РОМИТЕ КОИ ЖИВЕАТ ПОД ВЕДРО НЕБО..
РОМСКАТА ДЕКАДА БЕШЕ ОФИЦИЈАЛНО ЛАНСИРАНА НА ВТОРИ ФЕВРУАРИ ГОДИНАВА ВО ОСУМ ДРЖАВИ ОД РЕГИОНОТ НА ЦЕНТРАЛНА И ИСТОЧНА ЕВРОПА МЕЃУ КОИ Е И МАКЕДОНИЈА...ИНИЦИЈАТИВАТА ПОТЕКНА ОД КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА РОМИТЕ ВО РАСТЕЧКАТА ЕВРОПА ПРЕДИЗВИЦИ ЗА ИДНИНАТА КОЈА СЕ ОДРЖА ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ВО БУДИМПЕШТА..
ПАРТНЕРИ НА ПРОЕКТОТ ВО ПРИЛЕП НА ЗДРУЖЕНИЕТО РОМАНИ ШУКАРИПА СЕ ЦЕНТАРОТ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ, РАБОТНИЧКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПЕРЕ ТОШЕВ И ЦЕНТАРОТ ЗА ДЕТСКА И МЛАДИНСКА ИНИЦИЈАТИВА ВИДЕЛИНА..

1 Comments:

Blogger keviningals78100580 said...

i thought your blog was cool and i think you may like this cool Website. now just Click Here

понеделник, 26 септември, 2005  

Објави коментар

<< Home